يمكن كتير مننا ميعرفش كفته السلطان ايوب بتتعمل اذاي
انا هقول ليكم الطريقه ويارب مضربش
هي مكوناتها كالاتي :
2/1 كيلو لحم ضأن
مقدار من قلب العيش الإفرنجى
سمن
بهريز من الفراخ أو اللحم
صلصة اللحم
اذن مكوناتها بسيطه نقول الطريقة وامرنا لله :-
يفرم مقدار نصف كيلو لحم ضأن ويجهز مثل كفتة السيخ المتقدمة ويقطع منه قطعاً متساوية بقدر البيضة ويبط بطاً مستديراً ويرش رشاً خفيفاً بالزيت ويسوى على فحم ثم تحضر مقداراً من قلب العيش الأفرنجى ويحمر بالسمن وتحضر بعد ذلك مقداراً من بهريز الفراخ أو اللحم وتمزج بقليل من صلصة اللحم وترشها فوق العيش المحمر وبعد ذلك يفرد قلب العيش فى صحن مستدير ويكسى بصلصة لبن زبادى وترص عليها الكفتة وتقدم فى الحال.
وبالف هنا وشفاء
وبارب تفتكرني بحته